Beskrivelse av vannet:

TOFA har i mange år jobbet for å få til et eget fiskevann for barn/unge (under 16 år). I 2019 ble det satt opp en stor Villmarks-tavle ved Blomstertjønna på Skistua å vannet ble offisielt Baras Fiskevann.

TOFA i samarbeid med Miljøenheten Trondheim Kommune og Settefiskanlegget Lundamo kultiverer vannet med settefisk fra lokal Jonsvannsørretstamme. Her settes det årlig ut til dels stor ørret, og det er det nå et fantastisk fiske på tjønna. Det er veldig flott å drive isfiske på Blomstertjønna, fisk med en mormyska agnet med 6/10 maggot. På sommeren er det en god del vannvegetasjon på tjønna så dupp og mark er ofte det letteste, men på vår/forsommer er det fult mulig og kaste med sluk/wobbler.

Fisken vi setter ut i tjønna er kostbar. TOFA aksepterer derfor ingen fiske av foresatte/personer over 16.år. Brudd på fiskereglene/kvotebestemmelsene straffes med gebyr på kroner 3000.-, i grove tilfeller politianmeldelse og utestengelse fra alle TOFAs fiskekortområder i 2 år.

TOFA ønske fangst og fiske-bilder fra tjønna, send bilder i fullformat til tofa@tofa.org

Fiskeregler:

Husk at det er stor fisk i tjønna (fisk over 3 kilo forekommer!) Fisk derfor med utstyr/sene som tåler stor fisk, vi anbefaler minimum 0,25mm nylon ved fiske i tjønna.

Det er gratis å fiske.

Det er en døgnkvote på 3 fisk pr døgn.

Det er kun lov og fiske med en stang pr barn både sommer og vinter.

Det er kun lov og fisk fra land.

Det er ikke lov med elektroniske hjelpemidler som ekkolodd/Deeper.

Foto av Blomstertjønna: Jon Arne Madsø

Fisketid:

01. januar til 31. desember

Arter og størrelse:

Ørret: Her settes det årlig ut fisk.

Mulighet for fangst:

Her er muligheten for fangst stor.

Mulighet for stor fisk:

Det settes ut årlig stor fisk her, så her er muligheten for å få stor fisk opp mot kiloen stor. Fisken er også av veldig fin kvalitet.

Adkomst:

Kjør eller gå til skistua

Fiskekort:

Gratis for barn under 16 år.