Bykortet er det nederste fiskevaldet i Nidelva. Valdet er derfor påvirket av tidevannet, og er best i de delene av døgnet man ikke har flo. Valdet har flere gode fiskeplasser, og det stiller seg hvert år opp stor laks på valdet. Har du lyst til å prøve laksefiske i bynære strøk, og til en overkommelig pris, er dette valdet for deg! Dette valdet har også gratis fiske for alle barn og ungdom under 16 år. Skal du fiske gratis her må du ta turen innom vårt kontor i Leirfossveien 76 for å få fiskekort, fiskeregler og skjellprøvekonvolutter før fiske starter.

Fisket er best med mark, wobbler eller sluk. Valdet går fra tennisbanen ved Trondheim Spektrum og ned til Nidelv Terrasse fra den østre delen av elva, merk også at Gåsaparken og brygga ved Nedre Bakklandet 12 også er med på kortet.  På den vestre delen av elva er det fiske fra Gamle Bybro til 100 meter over Elgeseterbru.

Det selges ubegrenset med sesong og døgnkort på Bykortet. Disse fiskekortene kjøpes på Inatur.no eller på vårt kontor i Leirfossveien 76.

Valdinndeling og fredningsoner: